یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مدیر امور پژوهشگران و انجمن های علمی المصطفی، پژوهش را از اولویت های اساسی حوزه های علمیه دانسته و گفت: با این عامل، پویایی این نهاد علمی و ترویجی حفظ می شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام امیرانصاری، امروز در همایش تجلیل از پژوهشگران و انجمن های علمی برتر جامعه المصطفی اظهارداشت: پژوهش از اولویت های اساسی حوزه های علمیه است که باید مورد توجه قرار گیرد و با این عامل، پویایی در این نهاد علمی و ترویجی حفظ می شود.

وی افزود: حل بسیاری از مشکلات و توجه جهان اسلام و جامعه اسلامی از جمله پیش فرض هایی است که در پژوهش، باید مورد توجه طلاب و مبلغان قرار گیرد.

مدیر امور پژوهشگران و انجمن های علمی جامعه المصطفی تصریح کرد: در پژوهش باید با توجه به نیازسنجی دقیق، به عمق پدیده ها دست یافت و نگاه موشکافانه و دقیقی به این موضوعات داشت تا پژوهشی کاربردی، اصیل و منظم و مستند انجام شود. تا

وی، نگاه به الگوهای بزرگ پژوهشی در تاریخ معاصر اسلامی را برای پژوهشگران، ضروری دانسته و گفت: بزرگانی چون شهید مطهری، از جمله پژوهشگرانی بودند که با همین دید دقیق و ظریف به پژوهش می پرداخت و به همین دلیل است که با مطالعه آثار ایشان هنوز هم احساس می کنیم که زنده است و در کنار ما زندگی می کند.

این محقق و پژوهشگر حوزوی اضافه کرد: شخصیت هایی چون امام راحل با تفکرات اجتهادی، منبع و مرجع بزرگترین تحولات در ادبیات سیاسی و فرهنگی در جهان اسلام شدند و بزرگانی چون آیت الله موسوی لاری که آثار ایشان به بیش از سی زبان زنده دنیا ترجمه می شود از بزرگانی هستند که باید زندگی و نگاه عمیق آنان را به پژوهش های راهبردی و کاربردی و بین المللی مورد توجه قرار داد.

حجت الاسلام امیرانصاری، با اشاره به توجه به منویات مقام معظم رهبری در خصوص پژوهش های راهبردی و کاربردی در علوم اسلامی و انسانی، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب از بزرگترین متفکران جهان اسلام هستند؛ نگاه ایشان، نگاهی عمیق و برگرفته از یک منبع دانشی عمیق و والاست که این گونه دقیق و ظریف با عمق علمی و بصیرتی کم نظیر چالش های عصر حاضر را در عرصه های مختلف رصد و در دسترس همگان قرار می دهند؛ باید از این نگاه کلان و عمیق ایشان نهایت بهره را برای پیشبرد اهداف متعالی اسلام ببریم.

وی یکی از ملزومات کار پژوهشی موفق حوزوی را تلاش در جهت روش مند کردن و به کاربردن شیوه های دقیق پژوهشی دانسته و گفت: در حوزه، آثار بسیار زیاد پژوهشی تولید می شود که بسیاری از آنها بسیار بکر و جالب توجه هستند و مطالب بسیار خوبی هم دارند، ولی متاسفانه به دلیل این که به شکل روشمند تهیه نشده است، مخاطبان نمی توانند نتیجه گیری کاملی از این تحقیق داشته باشند.

مدیر امور پژوهشگران و انجمن های علمی جامعه المصطفیتصریح کرد: انگیزه قوی، ایمان به نوآوری، ایمان به توانایی های شخصی، اعماد به نفس، هدف درست، برنامه ریزی، زمانبندی، به روز بودی، پرهیز از تکرار، تلاش در جهت ترجمه بهینه، آرمان گرایی، نظریه پردازی و هوش مندی در ارایه مطالب از جمله ملزومات یک پژوهشگر برای ارایه پژوهش های فاخر است.

وی با ذکر این مطلب که یک هزار و 339 اثر پژوهشی از سوی طلاب انجمن های علمی جامعه المصطفی تولید شده است، ابراز داشت: ساماندهی 24تشکل رسمی علمی، برگزاری 347 نشست و میزگرد علمی، فعالیت 3000پژوهشگر در بدنه المصطفی و تولید 20هزار اثر علمی طلاب این جامعه از جمله نشانه های موفقیت کار علمی در این نهاد ترویجی است، ولی باید بدانیم که برای رسیدن به حد مطلوب راه زیادی در پیش داریم.

حجت‌الاسلام امیرانصاری در پایان گفت: تفکر، تولید علم و توزیع علم از ملزمات اصلی در کار پژوهش است که همواره از سوی بزرگان حوزه به ویژه مقام معظم رهبری نیز مورد توجه بوده و به طلاب نیز توصیه های فراوانی در این زمینه داشته اند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha